*Vídeňská káva*

26. února 2012 v 12:34 | jitka |  *Napoje teplé*
*Vídeňská káva*

Suroviny:
7 g kávy
cukr dle chuti
150 ml voda
šlehačka

Postup přípravy:
Vysokou sklenici naplníme kávou připravenou v konvici nebo filtrací a přidáme šlehanou smetanu. Pokud jsme osladili kávu již při přípravě a smetanu při šlehání, není třeba kávu již sladit, jinak dle chuti dosladíme krystalovým cukrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janek Janek | Web | 27. července 2012 v 20:29 | Reagovat

Docela lehký, no ne? NECHÁPU, jak to v hospodě nemůžou umět, jak jsem nedávno na vlastní kůži zažil. Vídni zdar

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 27. července 2012 v 20:49 | Reagovat

[1]:Ahojík janku to máš pravdu nekdo umí nekdo jen  čumí hehe a děkuji za komentář papa udělej si kavičku ty náš milí Janíčku:-))

3 Mirek Mirek | Web | 25. srpna 2012 v 11:32 | Reagovat

Já ještě doporučuju vršek té šlehačky posypat troškou kakaa, jeho hořká chuť pěkně doplňuje slaďounkou šlehačku :-))

4 Janek Janek | Web | 2. dubna 2013 v 11:17 | Reagovat

[2]: No Janíček si udělá kávičku moc rád, protože Janíček je kávy milovník, co si v poslední době ujíždí hlavně na kávách z kávovarů... mňam!

5 jitkarecepty jitkarecepty | E-mail | Web | 2. dubna 2013 v 11:22 | Reagovat

[3]:Mirku rada to skusim  slehačku ja rada :-)

6 jitkarecepty jitkarecepty | E-mail | Web | 2. dubna 2013 v 11:24 | Reagovat

[4]: Jeníčku no vydíš tak jsme na tom stejně oba radi kavičku s kavovaru ja to mám taky rada mňam   nňam :-)

7 Kája Kája | E-mail | Web | 8. července 2014 v 12:26 | Reagovat

Jsem milovník kávy a chutná mi našlehaná pěna. Kávovary to umí hodně dobře, lepší než shakery http://www.elnix.cz/domaci-spotrebice/espressa-a-kavovary

8 Kubát Kubát | Web | 18. ledna 2016 v 15:30 | Reagovat

Já jsem dělal 4 roky v cukrárně a "Vídní" jsem tam udělal stovky. Velice důležitá rada: Nechte si pod okrajem šálku nebo vysoké sklenice dost místa na šlehačku. Té se totiž udělá nad hladinou kopeček, ale jak se začne rozpouštět, stoupne hladina a káva se začne vylévat z nádoby. Šlehačka z plnotučné smetany taje pomalu, ale sprejová okamžitě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama