*Oříšková zmrzlina*

26. února 2012 v 16:50 | jitka |  *Zmrzlina,pohary*
*Oříšková zmrzlina*

Suroviny:

1 litr mléka nebo smetany
6-8 žloutků
200 g cukru
vanilka
20 g škrobové moučky
20-40 g oříšků

Příprava:

Žloutky, cukr a vanilkový cukr vymícháme do pěny. V parní lázni svaříme mléko a škrobovou moučku, pak přidáme utřené žloutky s cukrem, smícháme dohromady a šleháme do vychladnutí. Krém se nesmí vařit, aby se nesrazil, ale musí být hustý jako omáčka a musí zvolna stékat s vařečky. Oříšky nastrouháme, opražíme na pánvi, až jemně voní a vmícháme do směsi. Pak dáme do mrazáku.
Dobrou chut..
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kohan Kohan | Web | 20. listopadu 2012 v 11:05 | Reagovat

"V parní lázni svaříme mléko a škrobovou moučku, pak přidáme utřené žloutky s cukrem" - to je jako byste na mě mluvila svahilsky :) Budu se muset doučit základy pečení

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama